Zdrava i niskokalorična riba

Osim što je ukusan i odlično se slaže s brojnim drugim namirnicama, bakalar je zapravo izrazito zdrava i niskokalorična riba koje je bogata brojnim nutrijentima koji su potrebni ljudskom tijelu. Upravo ova svojstva čine bakalar odličnim saveznikom u provođenju zdrave prehrane zbog odlaska na dijetu iz zdravstvenih ili drugih osobnih razloga.

Konzumacija bakalara pomaže u izgradnji mišića jer obiluje bjelančevinama što također osigurava tijelu dovoljan izvor energije. S druge strane, masnoće koje bakalar sadrži spadaju u red esencijalnih masnoća, poput omega-3 masnih kiselina koje pozitivno utječu na zdravlje i smanjuju kolesterol i krvni tlak. Kalorijska vrijednost bakalara ovisi o tome je li riječi o sušenom ili svježem bakalaru, a prosječna kalorijska vrijednost 100 grama bakalar iznosi između 75 i 90 kcal, što svrstava bakalar u red niskokalorični namirnica. Uz sva navedena nutritivna bogatstva, bakalar je bogat i fosforom, kalcijem, jodom i željezom, ali i vitaminima A i D koji su potrebni za pravilan razvoj i funkcioniranje organizma.

Ukoliko u svoju prehranu želite uvrstiti niskokaloričnu ribu koja je istovremeno bogata vrijednim tvarima i spojevima, bakalar je odličan odabir. Alden specijaliteti pripremljeni su od najboljeg norveškog bakalar, a kroz proces proizvodnje uvijek nastojimo očuvati nutritivno bogatstvo bakalara kako bi Vam ponudili idealni zalogaj za brzu, ali zdravu prehranu.