Čarobni okusi Alden Bakalara na blagdanskom stolu
Pripreme za blagdane u punom su tijeku, a blagdanski stol iako ove godine nešto skromniji i dalje treba sadržavati kvalitetne proizvode. Kao dio blagdanskog ručka ili večer možete poslužiti i bakalar koji osim izvanrednog okusa, potiče opuštanje, ali i dobro raspoloženje jer sadrži aminokiseline potrebne za sintezu hormona sreće. Ako želite postići takvu opuštenu atmosferu prilikom blagovanja Alden Bakalar može priskočiti u pomoć. Alden se bavi se proizvodnjom bakalara imajući na umu dugu tradiciju ove namirnice, dok je bakalar na bijelo njihova specijalnost. U proizvode Petra Banka, koji je osnova Alden Bakalar zajedno sa svojom obitelji, utkano je znanje kuhara, stručnost i povrh svega strast prema ovoj namirnici koju su uspjeli plasirati i na izuzetno konkurentno tržište Sjeverne Italije. Kao specifičnost proizvodnje Aldena ističe se Bakalar Mantecato u konzervama, koji je napravljen bez aditiva i konzervansa, a rok trajanja mu je produžen procesom sterilizacije. Bakalar Mantecato nudi se u različitim varijantama– bakalar s kaparima, s maslinama i zelenim paprom. Sušeni bakalar nabavljaju izravno iz vrhunske dugogodišnje norveške sušare, a obavljaju i stručan nadzor sirovine prema najvišim standardima od uvoza, proizvodnje do same distribucije. Petar Banko je također predsjednik Udruge pčelara Nektar koja okuplja pčelara, brine o njihovim interesima te potiče razvijanje suradnje. Udruga se također bavi i zaštitom pčela i proizvodnjom pčelinjih proizvoda kao što su med, propolis, cvjetni prah i matična mliječ koji su zdravi i neizostavni u prehrani svih uzrasta. Staklenka izvornog i domaćeg istarskog meda bila bi stoga odličan Božićni poklon za ljubitelje čaja s medom ili čak za podizanje imuniteta propolisom u vrijeme zime. Ako pak želite obogatiti svoj blagdanski stol provoklasnim sušenim ili bijelim bakalarom, a istovremeno kupnjom podržati hrvatski proizvod, Alden Bakalar će svojom recepturom zadovoljiti nepca svakog gurmana i upotpuniti blagdanski stol i veselje.