Alden za Božić – tradicionalni bakalar u vrijeme zimskih blagdana

Božić je doba godine kada su nam, osim punog srca, gotovo cijelo vrijeme puni želuci jer uživamo u bogatim, domaćim, obiteljskim obrocima. Zima redovito znači manje kretanja, a više hrane, pa se svake godine (nekako) pomirimo s njom i slobodno uživamo u svim gastro čarima. Ovo blagdansko vrijeme koje provodimo opuštajući se, razgovarajući i kušajući dobru hranu, poznato je po nečem drugom – tradiciji pripreme bakalara. Kako običaj nalaže da se bakalar tradicionalno jede na Badnjak, treba se osloniti na profesionalce – Aldena – sa značajnim iskustvom u kuhanju i gastronomiji, a proizvodnja bakalara već više od dva desetljeća potvrđuje da je bakalar naš glavni specijalitet.

Balakar, hrana koja najviše asocira na Božić i Badnjak, savršena je za posluživanje za blagdanski stol u obliku namaza raznolikih okusa. Aldenovi nezaobilazni namazi od bakalara bit će savršeno predjelo i fini zalogaji koji se najidealnije kombiniraju s domaćim toplim ili prepečenim kruhom. Nećete pogriješiti ako se, također, uz svima omiljenu palentu ili rižoto odlučite poslužiti ovaj nezamjenljiv namaz prepun zdravstvenih blagodeti. Premda je kod nas ponajprije blagdansko jelo, dobrobit bakalara toliko je velika da bi se na našim trpezama trebalo mnogo češće tijekom godine.

Kako se miris bakalara u našem domu širi s koljena na koljeno, s pravom možemo reći da imamo „bakalar u genima“. I zato, odlučite li nadolazeće razdoblje odmora i uživanja “zasladiti” bakalar namazom, budite sigurni u svoj izbor za odličan stol i što vedriji Božić.