Dugogodišnja tradicija Alden Bakalara

Priča Alden Bakalara započela je s obitelj Marzari, koja je došla u Istru iz malog mjesta Trambacche u blizini Padove i koja je posjedovala zgradu u kojoj se nalazi današnji pogon za proizvodnju bakalara. U tom istom objektu, obitelj Banko u vrijeme Jugoslavije otvara poznati restoran „9. Septembar” gdje priprema bakalar za svoje goste. Nakon stečenog iskustva u kulinarstvu i gastronomiji u Njemačkoj, Petar Banko zajedno s obitelji u Poreču otvara prvu trgovinu delikatesama, gdje uz ostale delicije priprema i bakalar na bijelo. Bakalar obitelji Banko zbog svog je izvanrednog okusa i kvalitete ubrzo postao tražen u Poreču, a zatim i šire. Osim što se proizvodi Alden Bakalara danas mogu pronaći na policama najpoznatijih hrvatskih trgovačkih lanaca, obitelj Banko je svoju biznisi proširila čak i na sjever Italije gdje su se brzo i lako udomaćili. U svaki Alden proizvod utkano je znanje i ljubav obitelji Banko prema bakalaru, što u kombinaciji s tradicionalnom i originalnom recepturom rezultira odličnim specijalitetima od bakalar koji će osvojiti svačije nepce.