Riblja juha od bakalara

Juha od bakalara jednostavno je i istodobno izrazito hranjivo i lagano jelo koje će svojim mirisom i okusom oduševiti svakog kušača. Iako smo bakalar uglavnom navikli jesti uoči blagdana, ovu ribu bogatu brojnim nutritivnim vrijednostima, trebalo bi češće konzumirati u svakodnevnoj prehrani i različitim jelima. Kao i svaka delikatesa bakalar se odlično uklapa u raznovrsna jela na bazi povrća, žitarica, mahunarki i brojnih drugi namirnica. Riblja juha od bakalar ima brojne varijante koje ovise o preferencijama i ukusu pojedinca te namirnicama koje ima na raspolaganju. Za pripremu juhe od bakalar možete koristiti svježi ili filet bakalar, a ukoliko se osjećate kreativnim i snalažljivim u kuhinji za pripremu juhe možete koristiti i gotovo riblji specijalitet vrhunskog okusa- bakalar Mantecato. Naš favorit među svim receptima ima svega nekoliko koraka koje smo odlučili podijeliti s Vama i inspirirati Vaš sljedeći ručak ili večeru u okruženju obitelji ili prijatelja. Povrće (osim rajčice i luka) narežite na kocke. Na maslinovom ulju kratko popržite povrće, prelijte sa vodom, dodajte rajčicu, luk i polovicu peršinovog lista (cijelog) te sve posolite i popaprite. Kada je povrće al dente dodajte bakalar i prelijte hladnom vodom tako da prekrijete ribu.  Ribu kuhajte 10 min nakon što voda zakuha. Iz juhe izvadite luk, rajčicu i peršinov list, po potrebi dodajte soli i papra. Pri posluživanju juhu začinite sa maslinovim uljem i svježe nasjeckanim peršinovim listom. Alden Bakalar Vam želi dobar tek!