Bakalar na bijelo- tradicija za vrijeme Velikog petka i Uskrsa
Bakalar se tradicionalno priprema uoči blagdana koji simboliziraju obiteljsko zajedništvo i toplinu, pa je stoga on idealna riba za pripremu na nadolazeći Veliki petak koji je obilježen strogim postom, što znači zajedništvo posta i nemrsa. Sukladno tome, na taj se dan konzumira jedan puni obrok(„do sita“), ali taj obrok ne uključuje meso. Upravo je bakalar na bijelo odlična alternativa koja se može kombinirati s drugim namirnicama poput povrća, palente ili tradicionalne tjestenine kao što su pljukanci i pripremiti na Veliki petak. Kako bi pripremili što ukusniji obrok s bakalarom na bijelo, u ponudi Aldena možete pronaći vrhunski bakalar na bijelo Mantecato. Bakalar Mantecato gotov je riblji specijalitet u koje je utkana strast i ljubav obitelji Banko prema bakalaru koji proizvode i prodaju zajedničkim snagama, baš u duhu blagdana Uskrsa. Bakalar Mantecato možete kušati u četiri okusa; klasik, sa zelenim paprom, kaparom i maslinama, a svi su proizvodi sterilizirani bez konzervansa, aditiva i umjetnih boja. Postom dočekujem Uskrs, blagdan koji karakterizira okupljanje obitelji oko uskršnjeg stola i uživanje u različitim delicijama. Treba imati na umu da nije bitna kvantiteta jela na uskršnjem stol, već kvaliteta odabranih namirnica kojim je pripremljen manji broj raznovrsnih jela. Bakalar na bijelo Mantecato svojom se izvanrednom kvalitetom stoga savršeno uklapa u uskršnju trpezu, ali i pripremu jela uoči dočeka Uskrsa, blagdana obavijenog obiteljskim jedinstvom i sjedinjenjem.