VRSTE BAKALARA: Sušeni bakalar omiljen u Hrvatskoj

Sušeni bakalar miljenik kom ne možete odoljeti

U svijetu postoje 4 vrste bakalara, a najpoznatiji od svih se lovi oko norveškog otočja Lofoten i poznat je pod imenom Arktički bakalar. 

Zatim, postoje još tri vrste bakalara, crveni, grenlandski i polarni bakalar. Polarni ima tamnije meso i oštrije je arome . Crveni je veoma malen bakalar, fantastičnog je okusa i najčešći na našem tržištu. Često služi kao zamjena za arktičkog bakalara. 

U Hrvatskoj se najčešće konzumira sušeni bakalar, koji je svakako jedan od favorita i možemo s ponosom da kažemo da spada u naš asortiman! Ne zvuči li izvrsno?

Tradicionalno se bakalar suši na vjetru i suncu. Sušenjem se sačuvaju brojne hranjive tvari, koje imaju veliki benefit po Vaš imunitet, posebno danas kad nam je zdravlje važnije no ikada. Obiluje kalcijem, jodom i gvožđem, vitaminom D i ima malo masti. Uz Alden sušeni bakalar Vaše zdravlje ali i apetit su na sigurnom. Posjetite nas!