Sušeni bakalar po domaćoj recepturi

U svojoj dugogodišnjoj tradiciji, Alden Bakalar posebnu pažnju pridaje profesionalnom i kvalitetnom procesu sušenja bakalara.
Od odabira vrhunske ribe do pravilnog čišćenja prije samog sušenja i optimalnog skladištenja, sušeni bakalar iz naše ponude zadržava visoku kvalitetu i hranjivost svježe namirnice. Po uklanjanju iznutrica i glave, bakalar se tradicionalno suši na suncu i vjetru u uvjetima nižih temperatura. Prilikom procesa sušenja pazi se na zadržavanje prirodnog oblika tijela na kojemu nema tragova vješanja te na očuvanje teksture i boje kože. Nakon dobivanja željene tvrdoće i arome, sušeni bakalar se povezuje u snopove i skladišti u specijaliziranim spremištima gdje se sprema za izvoz.
Način pripreme kojeg je prvotno popularizirala mogućnost očuvanja trajnosti namirnice na dugim prekomorskim putovanjima i danas je najpopularniji način pripreme bakalara zbog aromatičnog okusa i mirisa koji se postiže sušenjem. U Hrvatskoj se tradicionalno koristi u raznim receptima od kojih su najpopularniji bakalar na bijelo i na crveno, a čije kuhanje varira ovisno o regiji.
Ukoliko ste obožavatelji sušenog bakalara ili se želite po prvi put okušati u pripremi recepata s ovom veličanstvenom namirnicom, odaberite bakalar iz Aldena i osigurajte gurmanski užitak.