Savršeni okusi bakalar pripremljeni s tjesteninom

U okusima bakalar uživa se još od davnina, a kada se priča o bakalaru možemo reći da ovu ribu volimo ili ne volimo, ravnodušnih nema. Bakalar je jedna od onih riba koje se odlično slaže s drugim namirnicama, bile one tradicionalne ili nešto modernije.  Stoga su recepti za pripremu bakalar brojni kao što je i nevjerojatna raskoš okusa ove ribe. Najčešći načini pripreme bakalar su na bijelo, na crveno ili kao složenac, dok se kao prilog često priprema krumpir, povrće, palenta ili razne vrste tjestenine koje variraju od špageta pa sve do posutica i pljukanca.  Prema tradicionalnom istarskom receptu bakalar na bijelo poslužuje se uz posutice, tjesteninu koja je slična krpicama ili flekicama. Alden kao proizvođač bakalar na bijelo, poštuje tradiciju ove ribe i nastoji ju utkati u svoje proizvode kako kvalitetom tako i okusom. Kako bi pripremili što bolje i ukusnije jelo s bakalarom, Alden priskače u pomoć svojim receptom koji slijedi tradicionalni način posluživanja bakalar s posuticama uz par modernih preokreta. Za pripremu jela prema ovom receptu prvo je potrebno skuhati posutice u slanoj vodi te ih iscijediti. Za posutice se zatim priprema preljev od sjemenovog ulja na kojem je potrebno pržiti crveni luk, šećer i čipke od kruha. Kad se luk zarumeni, preljev se prelije na tjesteninu i poslužuje uz gotov bakalar Mantecato koji možete pronaći u ponudi Aldena u čak četiri okusa- klasik, sa zelenim paprom, maslinama i kaparama. Kao prilog može se skuhati kelj te zatim prepržiti u tavici na maslinovom ulju uz dodataka češnjaka. Sve detalje o točnim količinama i sastojcima možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://alden.hr/recept/posutice-s-bakalarom/ . Jela s bakalarom savršena su za obiteljska okupljanja, posjete prijatelja ili Vašu bolju polovicu koju možete počasiti na dolazeći Dan žena. Zasučite rukave i uhvatite se u koštac pripreme jela s bakalarom koje će Vam olakšati recepti i gotovi Alden proizvodi.