Ravioli sa bakalarom su nutritivno bogato jelo koje se sastoji od punjenog tijesta sa bakalarom.
Evo jednog recepta koji možete isprobati:
Sastojci:
250 grama svježeg ili sušenog bakalara
250 grama raviola (možete ih kupiti ili napraviti sami)
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 luk, sitno nasjeckan
2 žlice maslinovog ulja
1 šalica povrtnog temeljca ili riblje juhe
Sok od pola limuna
Sol i papar po ukusu
Svježi peršin za posipanje
Upute:
Ako koristite sušeni bakalar, prvo ga namočite prema uputama na pakiranju kako biste ga omekšali. Zatim ga ocijedite i usitnite na manje komade.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatni.
Dodajte usitnjeni bakalar u tavu i pirjajte ga nekoliko minuta, miješajući povremeno, dok se bakalar ne skuha i raspada na manje komade.
Ulijte povrtni temeljac ili riblju juhu u tavu s bakalarom. Smanjite vatru i kuhajte još nekoliko minuta kako bi se okusi proželi. Dodajte sok od limuna i začinite solju i paprom prema ukusu.
Dok se umak kuha, skuhajte ravioli u velikom loncu s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju. Kada su ravioli al dente, ocijedite ih.
U zdjeli za posluživanje složite ravioli, a zatim prelijte umakom od bakalara preko njih. Posipajte svježim peršinom za dodatni okus i dekoraciju.
Poslužite odmah dok je jelo toplo. Možete ga poslužiti uz svježu salatu ili kriške kruha.
Uživajte u ovom ukusnom jelu