Desalted cod loin in a white square plate

Doručak s bakalarom

Za zdrav i energetski bogat doručak možete iskoristiti bakalar na razne načine. Bakalar je izvor proteina, vitamina D, omega-3 masnih kiselina i drugih hranjivih tvari. Evo nekoliko prijedloga za doručak s bakalarom:

Pohana jaja s bakalarom: Umutite jaja i dodajte usitnjeni kuhani bakalar. Pecite na tavi s malo maslinovog ulja dok jaja ne budu gotova. Poslužite s integralnim tostom i svježom salatom.
Bakalar na tostu: Napravite sendvič od integralnog tosta, narezanog svježeg povrća poput rajčica, krastavaca i zelenila, te dodajte kuhani ili pečeni bakalar. Možete dodati i malo avokada ili nekog zdravog umaka poput humusa.
Bakalar s povrćem: Lagano pirjajte nasjeckano povrće poput paprike, luka, tikvica i patlidžana na maslinovom ulju. Dodajte usitnjeni kuhani bakalar i pirjajte sve zajedno dok povrće ne omekša. Poslužite s integralnom rižom ili kvinojom.
Bakalar u smoothieju: Ako tražite nešto neobično, možete dodati usitnjeni svježi ili smrznuti bakalar u svoj omiljeni smoothie. Kombinirajte ga s voćem poput bobičastog voća, banane, špinata i bademovog mlijeka za energičan doručak.
Bakalar u omletu: Umutite jaja s malo mlijeka i dodajte usitnjeni kuhani bakalar, svježe povrće poput špinata ili paprike te začine po želji. Pecite na tavi dok omlet ne bude gotov. Poslužite s integralnim pecivom ili tostom.
Važno je napomenuti da prilikom pripreme bakalara za doručak odaberete način pripreme koji neće dodati previše masti ili soli. Također, uvijek provjerite svježinu bakalara prije kuhanja i slijedite preporučene smjernice za sigurno rukovanje hranom.