Izvrsni lokalni proizvodi napravljeni po istarskoj recepturi – otkrijte gde ih možete pronaći

U Baderni kod Poreča postoji proizvodnja bakalara obitelji Banko u kojoj se godišnje proizvede čak sto tona bakalara. Početkom prošle godine, osim proizvodnog pogona, otvorena je i nova delikatesa – doznajmo što se u Baderni može pronaći i koje delicije od iznimno ukusnog bakalara postoje već dugi niz godina.
Osim svježeg bakalara na bijelo, kupce očekuju mnoge varijacije ove ribe iz Sjevernog mora – s maslinama, kaparima ili zelenom paprikom, ali i drugim istarskim proizvodima poput tjestenine, ulja, vina, pa čak i sira. Ono što posjetitelje može iznenaditi, ali i posebno oduševiti je med i proizvodi od meda, što je još jedan hobi vlasnika Aldena, Petra Banka. Petar je nasljednik duge tradicije koja traje nekoliko generacija, što jamči neizmjerno iskustvo u izradi brojnih proizvoda koji krase mnoge domaće, ali i trpeze šireg geografskog raspona.
Danas, ovaj obiteljski posao vode njegova kći Danijela Banko Štokovac i sin Petar Banko. Otac i sin vode proizvodnju, kćerka radi u prodaji, a njihov proizvod se može naći na policama najpoznatijih hrvatskih trgovačkih lanaca, ponajviše Istre, Kvarnera, Dalmacije i Zagreba, ali i sjeverne Italije odakle je nastao bijeli bakalar.
Trgovina se, zahvaljujući predanosti, iskustvu i ljubavi prema poslu, pokazala kao pun pogodak, te je omogućila kupcima da kupe svježi bakalar izravno iz pogona. Pogotovo u blagdansko vrijeme, kada se prije i za vrijeme Badnjaka tradicionalno jede bakalar u Istri i šire, pogon obitelji Bako radi danonoćno, što s jedne strane dokazuje privrženost i ljubav kupaca prema Aldenovim slatkim čarolijma na tanjuru.
Posjetite trgovinu na adresi Baderna 11c, Poreč, svakim radnim danom od 8 do 15 sati, a njezini će se vlasnici potruditi predstaviti vam najidealnije izbore zbog kojih ćete se redovito vraćati.