Nekad hrana vitezova, danas izvrstan specijalitet – Bakalar

Ukusni fileti bakalara, ali i mnogi drugi riblji specijaliteti koji se mogu napraviti od ove vrste ribe, tijekom dugogodišnje tradicije postali su omiljeni gastro zalogaji ljubiteljima mediteranske kuhinje.

Porijeklom iz hladnog mora, bakalar je u nekadašnje vrijeme služio kao primarni izvor prehrane Vikinzima koji su se otisnuli na duga putovanja. Stoljećima kasnije, najveći izvoznici ove vrste ribe postaju Island, Norveška, Švedska, Kanada i Poljska.

Danas bakalar čini nezamjenjiv dio kuhinje mnogih renomiranih restorana, ali i domaćinstava širom svijeta, posebno u Grčkoj kada se 25. ožujka služi uz krumpir pire i bijeli luk povodom nacionalnog praznika.

Ako se još uvijek niste okušali u pripremi ove veličanstvene morske ribe, sada je trenutak da to promijenite – Alden Bakalar nudi samo najsvježije namirnice, svakog dana!