Ljubav prema bakalaru

Tradicija bakalara u obitelji Banko prenosila se s generacije na generaciju, a tradicionalnu recepturu i obiteljsko bogatstvo nastojimo očuvati i danas. Cijela priča, koja je temelj današnje tvrtke Alden, počela je s Petrom Bankom koji je po povratku iz Njemačke s bogatim znanjem u kulinarstvu i ugostiteljstvu otvorio prvu trgovinu delikatesama, gdje je uz druge delicije pripremao i bakalar na bijelo. Originalna receptura Alden bakalara ubrzo je osvojila mnogobrojne obožavatelje koji su zbog vrhunskog okusa i zdravstvenih prednosti, odlučili bakalar implementirati u svoju svakodnevnu prehranu. Alden je jedan od najpoznatijih proizvođača bakalara na bijelo u Hrvatskoj, a način proizvodnje gotovog ribljeg specijaliteta bakalara Mantecato nije mijenjan od prvog dana. Bakalar Mantecato radi se prema originalno istarsko- venecijanskom receptu, a suhi se bakalar nakon višesatnog namakanja kuha te se tako pripremljenim i očišćenim filetima dodaje suncokretovo i maslinovo ulje, sol i drugi začini. Tijekom cijele proizvodnje poštujemo najviše sanitarne kriterije, a rezultat naših visokih proizvodnih standarda je neodoljiv bakalar na bijelo Mantecato u četiri varijante- klasik, sa zelenim paprom, kaparima i maslinama. Naš je proizvod steriliziran i proizvedene bez konzervansa, aditiva i umjetnih boja, a receptura i profinjeni okus zadovoljiti će nepce svakog gurmana. „Srcem odabrano- s ljubavlju pripremljeno“ naš je geslo utkano u strast i ljubav prema bakalaru i Alden proizvodima u kojima ćete bezgranično uživati!