
Uživajte u blagdanskim delicijama uz Alden bakalar
Blagdani su vrijeme za uživanje u ukusnoj hrani i druženju s obitelji i prijateljima. Bakalar je tradicionalno jelo na blagdanskom stolu u mnogim zemljama, uključujući Hrvatsku.
Alden bakalar je izvrsna opcija za blagdanski ručak ili večeru.
Alden bakalar je zdrava i hranjiva namirnica. Bogat je proteinima, omega-3 masnim kiselinama i vitaminima i mineralima.
Ako tražite ukusnu i zdravi blagdanski obrok, Alden bakalar je izvrsna opcija.
Evo nekoliko recepata za Alden bakalar koje možete isprobati ove blagdane:
Bakalar na bijelo
Sastojci:
500 g Alden bakalara
1 luk
2 režnja češnjaka
1/2 žlice suhog origana
1/4 žličice soli
1/4 žličice papra
1/2 litre bijelog vina
Priprema:
Bakalar operite i osušite.
Luk nasjeckajte na sitno.
Češnjak nasjeckajte na sitno.
U posudi pomiješajte luk, češnjak, origano, sol i papar.
Bakalar stavite u vatrostalnu posudu.
Prelijte ga smjesom od luka i začina.
Ulijte vino.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzija oko 30 minuta.
Bakalar na crveno
Sastojci:
500 g Alden bakalara
1 luk
2 režnja češnjaka
1 paprika
2 rajčice
1 žlica maslinova ulja
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
1/2 litre crvenog vina
Priprema:
Bakalar operite i osušite.
Luk nasjeckajte na sitno.
Češnjak nasjeckajte na sitno.
Papriku narežite na kockice.
Rajčice ogulite i narežite na kockice.
U posudi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte luk i češnjak i pirjajte dok ne omekšaju.
Dodajte papriku i rajčice i pirjajte još 5 minuta.
Dodajte sol, papar i vino.
Bakalar stavite u posudu s umakom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzija oko 30 minuta.