Punoća ukusa uz jako malo kalorija

Bakalar je namirnica koja se nerijetko nalazi na blagdanskim trpezama diljem Hrvatske i okolice. Kako većinu jela koje konzumiramo u vrijeme blagdana povezujemo s visokokaloričnim i teško probavljivim namirnicama, mnogi u tu skupinu ubrajaju i bakalar. No bakalar je sve samo ne to. Ova izrazito zdrava riba koju krase nevjerojatni okus i lako slaganje sa svime na stolu, bogata je najboljim nutritivnim vrijednostima bez velike količine kalorija.
S obzirom da u 100 g proizvoda osigurava gotovo 50% dnevnog unosa proteina, možemo reći da je bakalar superprotein. Osim proteinom, vrlo je bogat i aminokiselinom triptofana koja igra važnu ulogu u sintezi serotonina, popularnije zvanog „hormona dobrog raspoloženja. Svojim nutritivnim svojstvima bakalar je veliki suborac i u suzbijanju kardiovaskularnih bolesti. Točnije, sadrži korisne omega-3 masne kiseline te vitamine B3, B6 i B12 koji pozitivno utječu na bolesti srca, infarkt te razinu kolesterola.
Ukoliko vam neponovljiv i aromatičan okus nije dovoljan za redovito konzumiranje bakalara, sigurni smo da će vas gore navedene prednosti potaknuti da ga pripremate ne samo u ono doba godine. Počnite već sutra, za doručak, uz najbolje proizvode iz Alden bakalara.