Uskršnji stol – najvažnija proljetna gozba


Uskrs je blagdan posebnog ugođaja kada se obitelji okupljaju kako bi slavili uskrsnuće te proveli kvalitetno vrijeme zajedno. Ono je razdoblje veselja, obnavljanja i prisjećanja, ali i blagdan tradicije.
Jedan od najvažnijih sastavnica uskršnjeg slavlja je tradicionalna blagdanska gozba koju obitelji zajedno pripremaju i dijele. Što se točno od namirnica nalazi na uskršnjem stolu razlikuje se od regije do regije, no neki sastojci poput šunke, kuhanih jaja, sirnice i mladoga luka najčešće uveseljavaju nepca okupljenih.
Iako s ovim tradicionalnim uskršnjim namirnicama nikada nećete pogriješiti, postoje i različite druge delicije koje će začiniti ovogodišnji stol i učiniti ga gozbom za pamćenje. Jedna od takvih delicija je i namaz od bakalara koji može poslužiti kao zdrava i ukusna uvertira složenijim i težim slijedovima. Prezentirati se može kao primamljivi brusketi ili u zdjelici sa strane te tako uljepšati okus svih ostalih namirnica. Jedno je sigurno – opremite se većim količinama jer će ga se tražiti još.
Bez obzira na to planirate li veliko obiteljsko okupljanje ovog Uskrsa ili ćete ga provesti s najbližim članovima obitelj, razveselite sve prisutne, male i velike, ukusnim i neodoljivim Alden proizvodima od bakalara.