TRI JEDNOSTAVNA JELA SA BAKALAROM MANTECATO

Ljeto je i ne želite trošiti puno vremena na pripremu obroka, a želite pojesti nešto zdravo i hranjivo?

Alden je za vas pripremio 3 jednostavna i brza jela, savršena za ovo razdoblje kada ne želite provoditi puno vremena u kuhinji.

To su: kanapei, rižoto i palenta s bakalarom.

Kanapei su idealni za svečanu večeru, kao međuobrok ili za iznenadne goste. Za pripremu potrebno je tost kruh izrezati čašom, a zatim kriške tostirati na ploči ili u tosteru. Premažite ih bakalarom i ukrasite (slani fileti, masline, komadići dimljenog brancina ili orade, svježi crveni luk).

Sastojci potrebni za pripremu rižota su: 1 šalica od 100 ml riže, 100 g bakalara, sol, maslinovo ulje i peršin. Rižu je potrebno kuhati prema uputama. A kad je riža gotova, dodajte jednu žlicu bakalara Mantecato (cca 100 g) i promiješajte, te dodajte nasjeckani peršin i maslinovo ulje.

Za palentu je potrebno pripremiti: 1 šalicu od 200 ml instant palente, 100 g bakalara, sol, 1 žlicu maslaca ili maslinovog ulja, peršin. Palentu skuhajte prema uputama i začinite po želji. Kad se palenta ohladi, narežite na fete. Palenta se poslužuje hladna s namazom od bakalara. Ukrasite peršinom i maslinovim uljem.

Alden nudi namaz od bakalara u četiri neodoljiva okusa: klasični, sa zelenim paprom, kaparima i s maslinama.