Zdrav i lagan ljetni obrok

Ovog tjedna naša preporuka za zdrav i lagan obrok je juha od bakalara. Ovo jelo oduševit će Vaša osjetila svojim mirisom i okusom!
Unatoč tome što se bakalar najviše jede uoči blagdana, ovo jelo je zbog jednostavne pripreme pravi ljetni izbor. Zbog brojnih nutritivnih vrijednosti, ova bi se riba svakako trebala češće naći na našim stolovima. Odlično se slaže s raznim jelima na bazi povrća, žitarica, mahunarki i mnogih drugih namirnica.
Ovu juhu možete pripremiti na različite načine ovisno o Vašim željama, preferencijama i ukusima. Za pripremu juhe od bakalara možete koristiti svježi ili filet bakalara, a ako se osjećate kreativno i hrabro, možete koristiti i gotov riblji specijalitet vrhunskog okusa – bakalar Mantecato. Ovaj recept ima samo nekoliko koraka, te je s njim lako razveseliti prijatelje, suradnike, obitelj i drage osobe ručkom ili večerom.
Povrće (osim rajčice i luka) narežite na kocke. Na maslinovom ulju kratko popržite povrće, prelijte sa vodom, dodajte rajčicu, luk i polovicu peršinovog lista (cijelog) te sve posolite i popaprite. Kada je povrće al dente dodajte bakalar i prelijte hladnom vodom tako da prekrijete ribu.  Ribu kuhajte 10 min nakon što voda zakuha. Iz juhe izvadite luk, rajčicu i peršinov list, po potrebi dodajte soli i papra. Pri posluživanju juhu začinite sa maslinovim uljem i svježe nasjeckanim peršinovim listom. Alden Bakalar Vam želi dobar tek!