S čime se najbolje slaže bakalar?
Bakalar je svestrana riba koja se može pripremiti na razne načine. Može se peći, kuhati, pržiti ili dimiti. Također se može koristiti u juhama, umacima i salatama.
Bakalar ima blagi okus koji se dobro slaže s mnogim drugim namirnicama. Evo nekoliko ideja što poslužiti uz bakalar:
Povrće: Bakalar se dobro slaže s povrćem kao što su krumpir, brokula, luk, rajčica i paprika. Povrće se može kuhati, dinstati, pržiti ili peći.
Začini: Bakalar se može začiniti raznim začinima, kao što su sol, papar, češnjak, luk, bosiljak, origano i timijan.
Luk: Bakalar se često poslužuje s lukom, bilo da je svježi, luk, kapare ili crni luk.
Masline: Masline su još jedan uobičajeni dodatak bakalaru. Mogu se poslužiti cijele, nasjeckane ili u obliku umaka.
Umaci: Bakalar se može poslužiti s raznim umacima, kao što su umak od rajčice, umak od vrhnja, umak od maslinova ulja ili umak od tartara.
Riža: Riža je uobičajeni prilog uz bakalar. Može se poslužiti kuhana, pilav ili pržena.
Pasta: Pasta je također popularan prilog uz bakalar. Može se poslužiti kuhana, tjestenina ili pržena.
Kruh: Bakalar se može poslužiti s kruhom, bilo da je to tost, kruh ili pogača.
U konačnici, najbolje što ide uz bakalar je ono što vam se sviđa. Eksperimentirajte s različitim namirnicama i začinima kako biste pronašli svoju omiljenu kombinaciju.