Oduševite svoje mališane ukusnim i zdravim bakalarom!

Ovaj jednostavan i ukusan recept sigurno će oduševiti vaše mališane. Bakalar je bogat proteinima i omega-3 masnim kiselinama, ključnim za dječje zdravlje. Krumpir je izvrstan izvor ugljikohidrata koji pružaju energiju, dok je češnjak prepun antioksidansa koji pomažu u zaštiti organizma od bolesti.

Sastojci:

  • 500 g sušenog bakalara
  • 1,5 kg krumpira
  • 100 g češnjaka
  • 1 velika žlica peršina
  • 1 velika žlica soli
  • 1 velika žlica papra
  • 1 velika žlica koncentrata od rajčice
  • 4 velike žlice maslinovog ulja
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 litra vode
  • ½ limuna

Priprema:

  1. Sušeni bakalar stavite u posudu s vodom i velikom žlicom soli. Ostavite ga 24 sata.
  2. Nakon 24 sata, odvojite meso od kostiju i podijelite ga na manje komade.
  3. Krumpir izrežite na ploške, a češnjak sitno nasjeckajte.
  4. U lonac složite red krumpira, red bakalara, dio narezanog češnjaka i jednu malu žlicu peršina. Ponovite postupak sa preostalim bakalarom, krumpirom i začinima.
  5. Dodajte maslinovo ulje, papar, sol, koncentrat od rajčice, bijelo vino i vodu u kojoj je bio bakalar.
  6. Stavite lonac na najjaču vatru i kuhajte dok ne prokuha.
  7. Iscijedite pola limuna.
  8. Kada prokuha, smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte oko sat vremena dok se krumpir ne skuha.
  9. Nemojte miješati lonac, već ga samo lagano rotirajte lijevo-desno.
  10. Nakon sat vremena, bakalar je gotov.

Savjeti:

  • Za dodatnu aromu, možete dodati mrkvu, luk ili celer.
  • Ako želite sočniji bakalar, prije kuhanja ga marinirajte u mješavini maslinovog ulja, češnjaka i peršina.
  • Bakalar poslužite uz rižu, tjesteninu ili kruh.

Dobar tek!