Bakalar je neizostavan dio blagdanskog stola

Uskrs je tradicionalno vrijeme koje obilježavamo konzumacijom ribljih delicija, a među njima naročito se ističe bakalar. S dolaskom proljeća, korizme i Velikog petka, Hrvati posežu za ribom više nego obično. Ovo je vrijeme koje potiče na promicanje zdrave prehrane, s naglaskom na redovitu konzumaciju ribe barem dva puta tjedno.

Bakalar je neizostavan dio blagdanskog stola, obogaćen brojnim obiteljskim receptima i načinima pripreme. Bilo da se poslužuje s krumpirom, u složencu ili u brudetu, bakalar uvijek izmami osmijeh na lica okupljenih. Cijenimo ga zbog njegove nutritivne vrijednosti, jednostavne pripreme te sposobnosti da se lako kombinira s različitim prilozima poput tjestenine, palente ili raznog povrća. Takva kombinacija čini posni obrok koji je savršen za najveće blagdane i svečane prigode.

Ovog Uskrsa pozivamo vas da slavite obiteljsko zajedništvo uz najbolje blagdanske delicije, od kojih se posebno ističe Aldenov Mantecato bakalar na bijelo. Ovaj bakalar dolazi u neodoljivim četiri okusa: klasični, sa zelenim paprom, kaparima i maslinama. Neka vaš blagdanski stol zasja ovom izvanrednom poslasticom koja će zadovoljiti sva nepca i dodati posebnu notu vašem Uskrsnom slavlju.