3 jednostavne ideje za zimski ručak s bakalarom

Većinu nas bakalar asocira na mirisni badnji ručak, no ovako ukusnu i nutritivnu namirnicu šteta je konzumirati samo u posebnim prilikama. Donosimo vam 3 ideje za ručak s bakalarom koje će vas savršeno zagrijati ove zime.
Okruglice od bakalara i krumpira
Bakalar na bijelo i kuhani krumpir začinite po izboru i oblikujte u kuglice. Uvaljajte kuglice u smjesu za pohanje po želji i pržite u ulju.
Ovo jednostavno, a nevjerojatno ukusno jelo može se poslužiti kao odlični prilog ili samostalno predjelo kojem nije potrebno ništa dodavati. U njemu će zasigurno podjednako uživati i najmlađi i oni malo stariji.
Bakalar na žlicu
Na maslinovo ulje i češnjak dodajte kuhani bakalar i kratko propirjajte. Pokrijte vodom u kojoj se kuhao bakalar, začinite i kuhajte 15 min. Dodajte krumpir na ploške, vino i još vode i kuhajte 15 minuta povremeno tresući lonac.
Jušno jelo od bakalara i krumpira standard je na hrvatskim stolovima kada se govori o receptima s bakalarom. Oduševit će sve one koji su u potrazi za tradicionalnim okusima.
Bakalar u škartocu
Na većem papiru za pečenje posložite filet bakalara premazan maslinovim uljem i češnjakom, nekoliko kriška limuna i pirjano povrće po želji. Spojite krajeve papira za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C.
Priprema bakalara na ovaj način idealna je za sve ljubitelje dobrog komada ribe i one koji su raspoloženi za podjednako ukusni i zdravi obrok.