Tradicija za vrijeme Uskrsa – ništa bez bakalara
S dolaskom proljeća približava nam se i Uskrs, a s njim i razdoblje korizme te Veliki petak kada Hrvati konzumiraju ponešto više ribljih namirnica nego inače. Upravo je ovaj period idealan za promicanje i primjenjivanje filozofije življenja po kojoj je okosnica zdrave prehrane riba na tanjurima minimalno dva puta tjedno.
Ne postoji bolja blagdanska riblja delicija s više obiteljskih recepata i načina pripreme od bakalara. Bakalar s krumpirom, složenac ili na brudet – mi uvijek rado biramo nama najdražeg bakalara na bijelo. Volimo ga zbog njegove nutritivnosti i jednostavne pripreme, ali i lakoće kombiniranja s ostalim namirnicama poput tjestenine, palente ili povrća koji zajedno čine posni obrok vrijedan najvećih blagdana i slavlja.
Ovog Uskrsa proslavite obiteljsko zajedništvo okupljeno oko najbolje blagdanske trpeze i odlučite se za Aldenov Mantecato bakalar na bijelo koji dolazi u neodoljiva četiri okusa: klasični, sa zelenim paprom, kaparom i maslinama.