Ravioli s bakalarom: Nutritivno bogato jelo
Ravioli s bakalarom predstavljaju savršeno nutritivno bogato jelo koje kombinira punjeno tijesto s aromatičnim bakalarom. Isprobajte ovaj jednostavan recept i oduševite svoje najmilije!
Sastojci:
- 250 g svježeg ili sušenog bakalara
- 250 g raviola (kupovnih ili domaćih)
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica povrtnog temeljca ili riblje juhe
- Sok od pola limuna
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin za posipanje
Upute:
- Priprema bakalara: Ako koristite sušeni bakalar, prvo ga namočite prema uputama na pakiranju kako biste ga omekšali. Zatim ga ocijedite i usitnite na manje komade.
- Priprema umaka: U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatni.
- Dodavanje bakalara: Dodajte usitnjeni bakalar u tavu i pirjajte nekoliko minuta, miješajući povremeno, dok se bakalar ne skuha i raspada na manje komade.
- Dodavanje temeljca: Ulijte povrtni temeljac ili riblju juhu u tavu s bakalarom. Smanjite vatru i kuhajte nekoliko minuta kako bi se okusi proželi. Dodajte sok od limuna i začinite solju i paprom prema ukusu.
- Kuhanje raviola: Dok se umak kuha, skuhajte ravioli u velikom loncu s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju. Kada su ravioli al dente, ocijedite ih.
- Posluživanje: U zdjeli za posluživanje složite ravioli, a zatim prelijte umakom od bakalara preko njih. Posipajte svježim peršinom za dodatni okus i dekoraciju.
- Uživanje: Poslužite odmah dok je jelo toplo. Možete ga poslužiti uz svježu salatu ili kriške kruha.
Uživajte u ovom ukusnom jelu koje će sigurno postati omiljeno u vašoj obitelji!