Obiteljska tradicija stara 30 godina

Rad i trud obitelji Banko iz Baderne te obiteljska tradicija koju uspješno čuvaju već više od 30 godina utkana je u Alden proizvode. Svojim proizvodim od bakalar pridaju veliku pažnju i pozornost već od same nabave, a sušeni bakalar dobavljaju izravno iz vrhunske dugogodišnje norveške sušare. Također obavljaju i stručan nadzor sirovine od uvoza, preko proizvodnje do krajnje distribucije kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta i okus.

Obitelj Banko prvi je proizvođač bakalara na bijelo Mantecato u Hrvatskoj, a proizvod se radi prema originalnom istarsko-venecijanskom receptu. Riječ je zapravo o kremastoj pašteti koja je pripremljena bez aditiva, konzervansa, umjetnih bojila i glutena, a može se kupiti u više okusa- klasik, sa zelenim paprom, maslinama i kaparama. Petar Banko svojim je kulinarskim vještinama započeo proizvodnju bakalara i stvorio obiteljski posao kojem su se pridružili njegova kći Danijela Banko Štokovac i sin imenjak Petar Banko.

Tradicija Alden proizvoda započela je obiteljskim trudom, a s „bakalarom u venama“ obitelj Banko nastavlja širiti svoje uspješno poslovanje.