Dobrobiti bakalara za Vaše zdravlje i zdravlje najmlađih
Iako se bakalar često naziva „ribom smrdljivac“ nemojte dopustiti da Vas miris ove ribe odvrati od njenog fenomenalnog okusa i dobrobiti za zdravlje. Bijelo meso bakalara je blagog okusa, a bogato bjelančevinama, mineralima (fosfor, kalcij, jod i željezo), ima jako malo masnoća i nisko je kalorično. Upravo se zbog kvalitetnih bjelančevina bakalar preporuča u prehrani sportaša kako bi izgradili mišićnu masu. Bakalar ima malo masti, ali one koje u sebi sadrži su visokovrijedne i spadaju u red esencijalnih masti (one koje ne mogu nastati u organizmu, već se moraju unijeti hranom). To su u prvom redu masti iz skupine omega-3-masnih kiselina koje štite od bolesti kardiovaskularnog sustava te čak i pojave moždanog udara. Uz to, bakalar je bogat vitaminima vitaminom A i vitaminom D. Ta su dva vitamina neophodna za zdravlje naših sluznica i za jačanje kostiju. Vitamin D je esencijalan za pravilan rast i razvoj djece. Zdravlju djece također doprinosi i ulje od jetre bakalara i to na način da štiti vid i zdravlje srca, sprječava rahitis i povećava imunitet. Osim vitamina A i D, bakalar sadrži i vitamin B12 i B6 koji snižavaju razinu homocisteina; opasnog spoja koji šteti krvnim žilama, a povišena razina povezuje se sa povećanim rizikom od dobivanja srčanog ili moždanog udara, a povezuje se i s pojavom osteoporoze.
Dobrobiti bakalara za zdravlje su brojne, a samo se unosom kvalitetnog bakalara u organizam mogu unijeti nutrijente koje sadrži. Alden Bakalar za proizvodnju koristiti samo najkvalitetniji bakalar i tako osigurava izvanredan okus svojih proizvoda, ali i nutrijente potrebne za očuvanje Vašeg zdravlja.