Bakalar – Zdrava i Niskokalorična Poslastica za Zdravu Prehranu

Bakalar je ne samo ukusan, već i izuzetno zdrav izbor ribe koji se odlično kombinira s raznim namirnicama. Ova riba je bogata nutrijentima koji su neophodni za ljudsko tijelo te je stoga savršena podrška zdravoj prehrani, posebno za one koji se odluče na dijetu iz zdravstvenih ili osobnih razloga.

Osim što potiče okusne pupoljke, bakalar doprinosi izgradnji mišića zbog svojeg bogatstva bjelančevinama, koje također pružaju tijelu potrebnu energiju. S obzirom na njegovu nisku kalorijsku vrijednost, bakalar je idealan za održavanje zdrave tjelesne mase. Također, masne kiseline sadržane u bakalaru, uključujući esencijalne omega-3 masne kiseline, pozitivno utječu na zdravlje srca, smanjuju kolesterol i krvni tlak.

Kalorijska vrijednost bakalara varira ovisno o tome je li svjež ili sušen, no u prosjeku 100 grama bakalara sadrži između 75 i 90 kalorija, svrstavajući ga u kategoriju niskokaloričnih namirnica. Osim toga, bakalar je izvor bogatstva fosfora, kalcija, joda, željeza, te vitamina A i D, ključnih za pravilan razvoj i funkciju organizma.

Ako razmišljate o uključivanju niskokalorične ribe bogate hranjivim tvarima u svoju prehranu, bakalar je izvanredan izbor. Alden specijaliteti, pripremljeni od vrhunskog norveškog bakalara, uvijek nastoje očuvati nutritivnu vrijednost ribe tijekom proizvodnje, kako bi vam ponudili savršen zalogaj za brzu, ali i zdravu prehranu.