Ravioli s bakalarom
Ravioli s bakalarom predstavljaju ukusno i hranjivo jelo koje spaja tijesto s bogatim okusom bakalara. Donosimo vam recept koji možete lako pripremiti kod kuće:
Sastojci:
- 250 g svježeg ili sušenog bakalara
- 250 g raviola (domaćih ili kupljenih)
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica povrtnog temeljca ili riblje juhe
- Sok od pola limuna
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin za posipanje
Priprema:
- Priprema bakalara: Ako koristite sušeni bakalar, prvo ga namočite kako bi omekšao. Zatim ga ocijedite i usitnite na manje komade.
- Priprema umaka: U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatni. Zatim ubacite bakalar i pirjajte nekoliko minuta, povremeno miješajući, dok se bakalar ne skuha i raspadne.
- Dodavanje tekućine: Ulijte povrtni temeljac ili riblju juhu u tavu s bakalarom. Smanjite vatru i pustite da se kuha još nekoliko minuta kako bi se okusi spojili. Na kraju dodajte sok od limuna i začinite solju i paprom prema ukusu.
- Priprema raviola: Dok se umak kuha, skuhajte raviole u velikom loncu s kipućom slanom vodom, slijedeći upute na pakiranju. Kada su ravioli al dente, ocijedite ih.
- Posluživanje: U zdjeli za posluživanje složite raviole i prelijte ih pripremljenim umakom od bakalara. Na kraju posipajte svježim peršinom za dodatni okus i dekoraciju.
- Posluživanje: Poslužite odmah dok je jelo toplo, uz svježu salatu ili kriške kruha.
Uživajte u ovom aromatičnom i bogatom jelu!