Ravioli s bakalarom

Ravioli s bakalarom predstavljaju ukusno i hranjivo jelo koje spaja tijesto s bogatim okusom bakalara. Donosimo vam recept koji možete lako pripremiti kod kuće:

Sastojci:

  • 250 g svježeg ili sušenog bakalara
  • 250 g raviola (domaćih ili kupljenih)
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica povrtnog temeljca ili riblje juhe
  • Sok od pola limuna
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Priprema:

  1. Priprema bakalara: Ako koristite sušeni bakalar, prvo ga namočite kako bi omekšao. Zatim ga ocijedite i usitnite na manje komade.
  2. Priprema umaka: U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatni. Zatim ubacite bakalar i pirjajte nekoliko minuta, povremeno miješajući, dok se bakalar ne skuha i raspadne.
  3. Dodavanje tekućine: Ulijte povrtni temeljac ili riblju juhu u tavu s bakalarom. Smanjite vatru i pustite da se kuha još nekoliko minuta kako bi se okusi spojili. Na kraju dodajte sok od limuna i začinite solju i paprom prema ukusu.
  4. Priprema raviola: Dok se umak kuha, skuhajte raviole u velikom loncu s kipućom slanom vodom, slijedeći upute na pakiranju. Kada su ravioli al dente, ocijedite ih.
  5. Posluživanje: U zdjeli za posluživanje složite raviole i prelijte ih pripremljenim umakom od bakalara. Na kraju posipajte svježim peršinom za dodatni okus i dekoraciju.
  6. Posluživanje: Poslužite odmah dok je jelo toplo, uz svježu salatu ili kriške kruha.

Uživajte u ovom aromatičnom i bogatom jelu!