Evo pet ideja za ukusne ručkove s bakalarom:

Bakalar na bijelo: Pripremite svježi bakalar kuhajući ga u laganoj juhi od povrća i začina poput luka, mrkve, peršina, lovorovog lista i soli. Poslužite ga uz kuhani krumpir i blitvu ili špinat za ukusan i zdrav obrok.
Bakalar s krumpirom i maslinama: Skuhajte bakalar i krumpir, a zatim ih izmiješajte s maslinama, kaparama, svježim peršinom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Ova jednostavna salata s bakalarom je ukusna i idealna za tople ljetne dane.
Pohani bakalar: Uvaljajte komade svježeg bakalara u brašno, jaje i krušne mrvice te ih pržite u vrućem ulju dok ne postanu hrskavi. Poslužite ih uz tartar umak i svježu salatu za ukusno i hrskavo jelo.
Bakalar s povrćem iz pećnice: Komade bakalara premažite maslinovim uljem i začinite solju, paprom i začinima po želji. Pecite ih u pećnici zajedno s narezanim povrćem poput paprike, tikvica i rajčica. Ovo zdravo jelo je puno okusa i idealno za sve ljubitelje pečenog povrća.
Bakalar na žaru: Marinirajte komade bakalara u mješavini maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka, ružmarina i soli. Zatim ih pecite na roštilju dok ne postanu sočni i blago hrskavi. Poslužite ih uz svježe sezonsko povrće za ukusan i lagani ručak.
Sve ove ideje pružaju različite načine pripreme i serviranja bakalara, tako da možete prilagoditi svoj ručak prema vlastitom ukusu i preferencijama. Uživajte u ovoj ukusnoj morskoj poslastici!