Dolazi sezona bakalara!

Prehrana prema sezoni gotovo je druga priroda za mnoge od nas, sa sezonskim ciklusom koji nam donosi šparoge u proljeće, breskve i trešnje ljeti, tikve u jesen i jabuke, kruške i naranče zimi. Ali voće i povrće nisu jedine namirnice koje imaju godišnja doba. Riba i morski plodovi također, iako se njihova sezona temelji na prirodnom razmnožavanju, migracijskim obrascima (koje pokreću temperature vode) ili ljudskim propisima osmišljenim da spriječe prekomjerni ribolov.

Naravno, riba i plodovi mora razlikuju se od voća i povrća, ali zahvaljujući suvremenoj proizvodnji hrane možemo uživati u objema namirnicama, svježim ili smrznutim, iz svog izvora, u sezoni ili izvan nje. Ipak, dobro je znati godišnja doba za razne ribe i plodove mora.

I pacifički i atlantski bakalar dostupni su tijekom cijele godine s vrhuncem u kasnu zimu za Pacifik i kasno ljeto za Atlantik.

Ljeto se bliži kraju, te s time dolazi sezona bakalara. Sada je pravo vrijeme za uživanje u bakalaru i proizvodima od njega.

Posjetite nas u specijaliziranoj trgovini Alden Bakalar u Baderni i odaberite savršene gastronomske proizvode od bakalara!