Namaz od bakalara na bijelo- tradicija koja ostaje

Tradicija pripreme vrhunskog bakalar na bijelo, između ostalog, prenosi se u obitelji Banko već generacijama. U Aldenu se riblji specijaliteti visoke nutritivne vrijednosti pripremaju u strogo kontroliranim uvjetima i po tajnoj obiteljskoj recepturi. Iz pogona ovog obiteljskog poduzeća dolaze tri vrste proizvoda: bakalar Mantecato, bakalar na bijelo i sušeni bakalar, pripremljeni bez konzervansa, aditiva i umjetnih bojila. Upravo je u bakalar na bijelo utkano znanje i strast ove obitelji prema bakalaru što rezultira kvalitetnim proizvodom izrađenim po tradicionalnoj recepturi, a koji zadovoljava nepce svakog gurmana. Alden je, dodatkom začina tradicionalnom bakalaru na bijelo dao modernu notu te je tako nastao bakalar na bijelo Mantecato, koji se može kušati u tri varijante- s kaparima, zelenim paprom ili maslinama. Mirisan i intenzivnog okusa, bakalar na bijelo ili bakalar bianco tradicionalno je jelo koje osvoji svakog kušača, a ukoliko sebe ili bližnje želite počastiti bakalarom jedinstvenog okusa i vrhunske kvalitete, Alden Vam stoji na raspolaganju.
Bakalar je namirnica koja je bez obzira na različite načine pripreme, svima jedno od omiljenih jela. U mnogim se dijelovima Hrvatske ova delicija priprema za Badnjak, ali je odličan izbor i za ostatak godine upravo zbog svojih nutritivnih vrijednosti. U Istri se bakalar tradicionalno priprema na bijelo. Postoji više načina pripreme, što ovisi o dodanim sastojcima i začinima, no najčešće ga se jede kao namaz. Na području Istre bakalar na bijelo poslužuje se kao samostalno jelo, ali i uz posutice, zelje ili palentu.