??????? ???? ?́? ????? ????̌?????

Oduševite svoje mališane ukusnim i zdravim obrokom!
Za pripremu bakalara potrebno je: osušeni bakalar- 500 g, krumpir-1,5 kg, češnjak- 100 g, peršin- 1 velika žlica, papar- 1 velika žlica, sol- 2 žlice, koncentrat od rajčice- 1 velika žlica ,maslinovo ulje- 4 velike žlice ,bijelo vino- 2 dcl, voda- 1 lit i limun- ½.

Osušeni bakalar od 500 gr stavite u posudu sa vodom, pospite sa velikom žlicom soli i ostavite ga 24h. Nakon 24h odvojite meso od kostiju (sačuvajte vodu u kojoj je bakalar bio). Meso odlomite na manje komade. Izrežite 1,5 kg krumpira na ploške, isjecite 100 gr češnjaka na sitno, u lonac složite red krumpira, red bakalara, dio narezanog češnjaka, jedna mala žlica peršina. Ponovite postupak slaganja preostaloga bakalara, krumpira i začina. Kad ste sve posložili dodajte 4 velike žlice maslinovog ulja, pola velike žlice papra, veliku žlicu soli, veliku žlicu koncentrata od rajčice, 2 dcl bijeloga vina, 1 litar vode u kojoj je bio bakalar 24 h. Stavite lonac na najjaču vatru dok bakalar prokuha. Iscjedite pola limuna. Kada prokuha smanjite vatru na pola i kuhajte tako oko sat vremena dok se krumpir ne skuha i ne koristite kuhaču za miješanje, već samo lonac zarotirajte lijevo pa desno. Nakon sat vremena, Vaš bakalar je gotov.
Dobar tek!